طرز تهیه آش گوشت مرحله به مرحله

طرز تهیه آش گوشت,دستور پخت آش گوشت,آش گوشت

مواد لازم برای ۶ نفر:

•  گردن گوسفند ۸۰۰ گرم (یا ۳۰۰ گرم گوشت پخته شده بدون استخوان)
•  عدس ۱ پیمانه معادل ۱۰۰ گرم
•  برنج ۱ پیمانه معادل ۱۰۰ گرم
•  نخود ۱ پیمانه معادل ۱۰۰ گرم
•  گندم ۱ پیمانه معادل ۱۰۰ گرم
•  پیاز ۸۰۰ گرم
•  روغن مایع ۲ ق غ + ۲ ق غ + ۴ ق غ
•  دارچین ½ ق چ + ¼ ق چ
•  فلفل پاپریکا ¼ ق چ
•  زردچوبه ¼ ق چ + ¼ ق چ + ¼ ق چ
•  ادویه کاری ¼ ق چ
•  نمک ۳ ق چ
•  برگ بو ۲ عدد

 

دستور پخت آش گوشت:

۱- برنج، گندم و نخود رو جداگونه شسته و به مدت چند ساعت خیس کنید. آب نخود رو هر یک ساعت عوض کنید.

۲- یک سوم پیازها رو به صورت نگینی و دو سوم بقیه رو به صورت خلالی خرد کنید.

۳- نصف پیازهای نگینی رو با ۲ ق غ روغن کمی تفت بدید.

۴- وقتی پیازها نرم شدند، ¼ ق چ زردچوبه و ¼ ق چ ادویه کاری رو اضافه کنید و کمی با ادویه ها تفت بدید.

۵- اطراف گردن رو به همراه پیازها کمی سرخ کنید.

۶- حدود ۲ لیتر آب به گوشت گردن اضافه کنید و بعد از جوش اومدن آب، ½ ق چ دارچین و برگ بوها رو اضافه کرده و شعله رو ملایم کنید تا گوشت گردن کاملا پخته بشه. در اواخر پخت، ۲ ق چ نمک اضافه کنید.

۷- در یک قابلمه ی دیگه، نخود و گندم رو با حدود یک لیتر آب بذارید تا پخته بشن.

۸- در یه قابلمه ی بزرگ، بقیه ی پیازهای نگینی خرد شده رو با ۲ ق غ روغن تفت بدید. توجه کنید که بعدا تمام مواد آش به این قابلمه منتقل میشه و باید به اندازه کافی جا داشته باشه.

۹- وقتی پیازها سرخ شدند، ¼ ق چ زردچوبه رو اضافه کرده و کمی تفت بدید.

۱۰- برنج خیس خورده رو به همراه حدود ۲ لیتر آب اضافه کنید و بذارید با حرارت ملایم بپزه.

۱۱- وقتی برنج کاملا پخته شد، عدس ها رو شسته و اضافه کنید.

۱۲- مخلوط گندم و نخود باید بعد از پخت، آب زیادی نداشته باشه.

۱۳- با گوشتکوب برقی، مخلوط گندم و نخود پخته شده رو له کنید. تا جایی که نخودها ریز بشن ولی کاملا له نشن.

۱۴- بعد از پخته شدن عدس، مخلوط نخود و گندم رو به قابلمه اضافه کنید.

۱۵- بعد از اینکه گوشت گردن کاملا پخته شد، اون رو کنار بذارید تا کمی سرد بشه. اگر آش زیادی سفت شده، بهش از آب گوشت اضافه کنید.

۱۶- گوشت گردن رو کاملا ریش ریش کنید. از این مقدار گردن، حدود ۳۰۰ گرم گوشت پخته شده بدست میاد.

۱۷- گوشت پخته شده رو به آش اضافه کنید. فلفل پاپریکا رو هم اضافه کنید.

۱۸- از اینجا به بعد باید آش رو حداقل به مدت یک ساعت روی حرارت متوسط، مرتبا و در یک جهت هم بزنید. این کار باعث کشدار شدن و جا افتادن آش میشه و از ته گرفتن آش هم جلوگیری میکنه. هر وقت آب آش خیلی کم شد، از آب گوشت بهش اضافه کنید.

۱۹- پیازهای خلالی رو با ۴ ق غ روغن روی حرارت تند بذارید و مرتبا هم بزنید تا به صورت یکدست سرخ بشن.

۲۰- وقتی پیازها سرخ شدند، ¼ ق چ زردچوبه رو به همراه ¼ ق چ دارچین به پیاز اضافه کنید و یک دقیقه دیگه تفت بدید.

۲۱- بعد از سرخ شدن کامل پیازها، شعله رو خاموش کنید و پیازها رو برای زمان تزئین، کنار بذارید.

۲۲- بعد از جا افتادن آش، اون رو در ظرف سرو بکشید و با پیاز داغ تزئین کنید.

 

منبع: airincookery.com

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
بستن
بستن